Falusi turizmus - Nagycsaládos üdülő
Összefoglalás


Évek óta próbálkozunk különböző vállalkozási tevékenységekkel. Szeretnénk olyan munkát végezni, melyhez kedvünk van és a család megélhetéséhez is megfelelő segítséget nyújt. Terveink között volt bevásárlás nagycsaládok részére, gyümölcsfelvásárló és gyümölcslé készítő kisüzem, gyermek-korrepetálás és még sok minden, amit két ember kitalálhat. Mérlegeltük a szükséges energiát, időt, szakértelmet és nem utolsó sorban tőkét. Számításba vettük a lehetséges piacot, a fizetőképes keresletet, a beruházás megtérülési esélyeit és a bukás kockázatát.
Mindeközben saját magunk is komoly nehézségekbe ütköztünk, ha gyermekeinkkel nyaralni akartunk. A szálláshelyek többsége nem gyermek- és családbarát. A szobák kicsik, kevés ággyal, a környezet veszélyes a kisgyerekre, a zaj pedig mindenkit zavar. Gyermekkedvezmények alig vannak, a kétévesnél nagyobb gyermek a legtöbb helyen felnőttel megegyező árat kell fizessen. Ezzel együtt az elmúlt évek során az árak is jelentősen megemelkedtek, jövedelmünkhöz képest alig megfizethetők.
Látva a saját gondjainkat és a többi ismerős család küzdelmét úgy döntöttünk, a rendelkezésünkre álló anyagi erőforrások segítségével és sok munkával családos üdülőt csinálunk. Úgy gondoljuk, hogy a megszerzett menedzser ismeretek itt kamatoztathatók a legjobban, miközben alkotó fantáziánk sincs szűk műszaki korlátok közé szorítva. Kevés pénz és rengeteg kreativitás segítségével minden álmunkat valóra válthatjuk bármilyen kis lépésekkel is haladunk előre. Gyermekeinknek nyaralást, példát és talán később szakmát is adhatunk.

1997. december

Megjelent: Gresz Miklós-Becsei Katalin: Falusi turizmus nagycsaládos vállalkozásban (Vezetéstudomány XXX. évfolyam. 10. szám. 1999. október)

Dr. Gresz Miklós - G. Becsei Katalin

Versek
Lelkem rongyos ruháját reszketve gombolom
Szerelem
Érintés
Villámtréfa
Mérnek, méregetnek
Hétköznapok
Érintetlenség
Boldogság
Vallomás
Fájdalom
Anyaság
Porszem
Kérdések
Egyedül
Mint asszonyod
Gyere
Töredékek
Profán gravitáció
Curriculum vitae

Egyéb írások, fájlok
A császár valóban meztelen
Az idő pénz, vagy mégse?
A matrimonium virgineum
A szabadság pásztora
Az idő
Ha szárnyalni nem tudsz, legalább bicegj!
Gondolatok házasságról, gyermekvállalásról, szerelemről
Baka dolgozat bevezetése
A kánonjogi hallgatók szociológiai és motiváltsági viszonyainak felmérése
Háztartásgazdaságtan szakdolgozat Összefoglalás
Háztartások stratégiája - Család és közgazdaságtan Bevezetés
Homo oeconomicus-e a nagycsaládos házaspár?
Falusi turizmus - Nagycsaládos üdülő Összefoglalás
Az Internet lehetőségei az egészségügyben
Pénzhiány és pazarlás a társadalombiztosítás gyakorlatában
A gyermeknevelés költségeiLevélcím: gresz kukac hu.inter.net
Vissza a kezdőlapra